..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 7 august 2008

dat in bobi cu ghiocu la stele

Azi mi se dadu cu ghiocu’ in stieli.

Un colegu’ pasionat de stiinte alternative (suna bine alternative) imi lua datele, le baga la macinat si iesi o harta cu linii si liniute. Colorate si destul de frumoase.

Si incepu sa’mi traduca. Peste cu ascendent in rac. Asa, si?

Si tre sa scriu repede ce imi spuse ca uit.

Pai incepand cu inceputu’. Firesc, sexu’ inainte de toate. Ca la mine troneaza. Energie sexoasa intr’o disperare. Haha asta’mi spuse si ieri o minitestare psiho trimisa de cineva.

Apoi alea naspa. Ca mintea. Tre sa o folosesc, ca e un instrument puternic al mieu. Pai io incerc de aproape zece ani incoace sa ma descotorosesc de ea.

Si cautarea interioara. Ca e ceva care ma impinge catre cautari... Da, stiu, din cand in cand ma trezesc ca incep sa caut naiba-stie-ce, naiba-stie-cum si naiba-stie-pe-unde. Si ma intreb si eu ce dracu vreau de ma preumblu razna cu pluta prin zone dubioase.

Si ca nu ma simt bine in pielea mea. Cica a naibii o planeta e de vina pentru chestia asta ca statea in casa nu-stiu-care cand ma nascui. Nu copilaria bizara cu care am fost servit. Si ca pot trece peste asta folosindu’mi mintea si partea spirituala catre care am, asa, o aplecatie. Iar despre partea spirituala, sunt numa’ vro’ sase anisori de cand am aruncat’o cat colo.

Si ca am o inclinatie de a pigmenta cu vulgaritati totul, mai ales lucrurile frumoase. Si ca ma pot ajuta de unele si de altele sa domin aceasta pornire. Ha. Io credeam ca asta vine de la cunoasterea unor realitati atat de departate, de la santieristi, suti, parnaiasi la arhitecte, psiholoage, profesoare (haha). Si ca incerc sa pastrez obiectivitatea multiplelor realitati, pentru a nu ma lasa orbit de una singura, pentru a nu incepe sa visez ca lumea aiasta iaste un loc de fluturi, flori si micsunele. Ca avem din belsug si viermuiala vascoasa. Iar distanta dintre ele nu este atat de mare.

Si ca muncesc nu ca sa castig, ca nu ma intereseaza banii, nu ca sa fac cariera, ci ca sa imi satisfac nevoia de a corecta lumea, de a o ameliora. La naiba, asta e de la secu’? De unde pana mea stie asta? N’am spus nimanui chestia in cauza, mi se parea prea out of chart.

Si mai e noutatea si inventivitatea. Care deja am inceput sa uit ce si cum imi spunea el, zicea ceva de noutati tehnologice, si... firesc, am uitat. Dar stiu la ce ma gandeam. Si stiu ca de fapt imi dadeam seama ca e vorba de corelatiile rapide si multe pe care le fac intr’o fericire. Care’mi permit sa lucrez pe post de IT fara sa invat prea multe (adica mai deloc). Sau care mi’au permis sa merg la olimpiade la mate desi nici macar nu imi faceam temele acasa. Sau fiind in stare de corijenta la fizica in liceu, am predat o lectie noua, pe motiv ca io credeam ca sunt ascultat la lectie... asta chiar a fost frumos. Si am aflat abia dupa vre’un an ca atunci cand am iesit la tabla ca sa potolesc furia profului (ca eram comasate doua clase si faceam tambalau nebun), de fapt tipul nu se apucase sa ne asculte ca sa ne potolim, ci isi preda lectia si pusese o intrebare din materia noua... ca d’aia nu raspunsesera cele doua tocilare ale noastre.

Bun. Sa concluzionam. Sex, minte si spirit. Da, io si supermen. Si ceva vulgaritate. Betmen! Betmen!

Ps. Aaaa! Ca mi’am amintit. Actiunea. De actiune pot sa ma folosesc pentru a... pentru a... nu mai stiu pentru ce... dar pot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.