..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 30 martie 2009

Am albit


Credeam ca a fost ceva gradual – dar din varii motive doar eu am obesrvat brusc. Ca am albit.

Insa m’am intalnit cu cineva care nu ma mai vazuse din ianuarie 2008. Unul din primele lucruri pe care mi le’a spus a fost: “ai albit”. Pe locul 1 a fost cum de mi’am taiat pletele.

In vama, vara trecuta am observat si eu prima data. Ceea ce inseamna ca am albit intre primavara si vara. Ok, stiu pe cine sa dau vina!


(asta afost din categoria: "n'am facut eu asta, nu's eu de vina!"


12 comentarii:

  1. Lasa, asa ai capatat volens-nolens o "patina" de sofisticare, fizic vorbind. Iti spun eu ca de-acum vei avea mai multa priza la populatia feminina :))

    RăspundețiȘtergere
  2. patina ca patina dar sa vezi ce schiuri capat acum ca am facut modificare de imagine. am trecut la costum.
    la naiba cu patinele, schiurile si snowboard'urile! :D
    momentan ma uit circumspect la populatia feminina. deh, istorii recente care bat telenovela!
    nu vreau sa povestesc chestii personale, asa ca ma leg acum de un documentar, vazut ieri despre al doilea mondial in norvegia. unde din motive de curatenie genetica ostasii nemti au primit dezlegare la a umple cu puradei pamantul. acel pamant. in prim moment te'ai astepta sa afli ca fetele au fost fortate, ca violuri si alte jocuri d'astea sexuale. niet. una dintre ele (acum o baba urata) povestea: "era firesc sa ne placa nemtii, ei aveau bani sa ne duca la film, sa ne scoata in oras, norvegienii nu aveau pentru ca majoritatea erau someri. nemtii aveau tot timpul petreceri unde puteam sa ne distram, si apoi si uniforma lor era foarte atractiva" samd. aceasta FIREASCA placere a neamtului care ti'a calcat tara in picioare, care ti'a omorat fratii in razboi, care iti foloseste resursele tarii tale pentru nevoi personale, care pune in balanta banii de cinema si cheful de distractie in timp de razboi nu este un caz izolat. ba chiar mai rau - au fost 10.000 (zece mii) de copii nascuti din tata soldat neamt - si asta doar in ceea ce priveste mamele ce s'au dus sa nasca in asezamintele create de nazisti, cu verificari, cu hartii samd. sunt curios sa stiu cati copii s'or fi nascut cu totul in acea perioada in norvegia. ca sa stiu cat de raspandit este acest tip de "intelepciune" feminina. in plus, nu toate "intelepciunile" respective s'au lasat si cu copii... oricum, poate in felul asta aflu si eu ca statistic vorbind, e firesc sa intalnesc ceea ce intalnesc, ca nu e neaparat vina mea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei..... Cine stie ce se poate intampla in mintea unui om in vremuri "de restriste" .. :)E usor de judecat atunci cat toate sunt mai mult sau mai putin roz. Mie mi-e foarte draga o vorba "sa nu-i dea Dumnezeu omului cat poate duce". Extrapoland rau de tot, vorba asta te poate face sa intelegi multe. Chiar daca nu esti de acord, macar intelegi cat de cat :)

    Daca nu ai gasit tu ce cautai (sau, mai rau, ai gasit ce nu cautai) nu inseamna ca gata, intreaga populatie feminina e de blamat. Si nu spun asta pentru ca sunt femeie, te rog sa ma crezi ca sunt putine femei cu care ma inteleg pe bune :) Din ..... varii motive :)

    RăspundețiȘtergere
  4. (nota: nu accept argumentari de genul: nu judeca...)

    de acord evident nu sunt.
    iar de inteles, tind sa inteleg asta: chiar sand sunt vremuri urate ele tot vad doar distractia? adica ele fug unde'i mai roz indiferent de lumea care se clatina?
    si ce mi se pare cel mai cinic: copii nascuti din acele legaturi au creat azi o miscare prin care sa li se recunoasca nedreptatile, au dat in judecata guvernul norvegian. e drept, au avut copilarii urate. insa ei reclama si faptul ca mamele lor au fost agresate moral (dupa razboi). dar nu se gandesc ca mamele lor au fost cele care au renuntat la orice noima de morala. in lumea de azi orice idee ce contine vreo referire la patriotism e "judecata" dupa "prejudecati" moderne. dar tot spun ca acele femei au fost cele care si'au agresat moral tara prin topairea in tabara dusmana.
    si uite'asa mi'aduc aminte si de istorii mai vechi. parintele Cleopa spunand din sfintii parinti cum ca necuratul dupa ce a vazut ca nu poate sa'l invinga pe iov, s'a dus la femeia acestuia... pe care a convins'o (usor), aceasta incepand sa'l cicaleasca si ea pentru a renunta la credinta... caci femeia... si nu spun mai departe ce se zice caci voi fi acuzat pe deasupra si de misoginism!

    RăspundețiȘtergere
  5. ps. eu chiar am fost convins ca mi s'a dat mai mult decat am putut duce. sunt pline spitalele de psihiatrie de oameni carora li s'a dat mai mult decat au putut duce. n'am ajuns pana acolo, dar nici intreg nu ma mai simt. (nu intreg in sens de minte ci intreg in sens suflet, de ceea ce trebuie un om sa aiba inauntrul sau pentru o viata fericita)
    si atunci am renuntat la dumnezeu. na ca n'am forta lui iov.

    RăspundețiȘtergere
  6. Strict in ceea ce le priveste pe femeile alea norvegiene ... si eu tind sa fiu de acord cu tine. Inteleg (sa zicem) pana la un punct, dar nu accept. Asta asa, teoretic si de la distanta.
    in rest.... ce sa zic ... ma feresc cat pot eu de mult sa judec. Asa, nu stiu... asa sunt eu. Oi fi prea copil, naiba stie :) Sau prea naiva.
    ....s-ar putea sa fie acelasi lucru :)

    Tie ... iti doresc sa iti fie bine intr-un fel sau altul, si in cantitati indestulatoare. Pentru ca de BINE-le destul ne bucuram in orice forma l-am primi. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. merci. hai ca o sa pun un articol zilele astea. randuri vechi, printre primele scrise de mine la nivelul "paragrafe chiar cu legatura intre ele", in care povestesc despre naivitate, inocenta, copilarie si infantilitate. (un singur cuvant mi se pare de nedorit din cele patru)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai stii??? Nu detin cheia adevarului absolut :) Nici nu stiu daca exista asa ceva , deci ... :)

    Dar inteleg ca nu m-am inselat :))

    Off topic: mai ai mess-ul? Functionezi pe el? Si daca da, ID-ul este ... impartasibil? :)) daca da, ar fi dragut. Daca nu, nu-i bai :)

    RăspundețiȘtergere
  9. desi imi lasam id'ul de mess la vedere in cele mai insalubre locuri (cum ar fi forumul facultatii) dorind sa mut certurile in spatiu privat, acum am sa te rog sa dai un mail la adresa de pe blog - castleless@gmail.com - imi trimiti id sau, ti'l trimit eu ca reply.
    in ultimul timp chiar il evit, dar poate imi trece. deh, totu' trece.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trimis-am. De pe adresa lu' multinationala care este, si care nu-mi da acces la contul meu privat de email. Care si el este :)

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.