..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 20 mai 2009

gradina botanista


Am fost pan’ la urma la deva, in delegatie. Apoi am trecut si prin cluj, ca m’au chemat niste cunoscuti. Unde... am vizitat gradina botanista. M’am tot intrebat de unde imi vine in minte transformarea asta... botanista... sunt eu atat de dus cu pluta...? Undeva, ceva imi spunea ca treaba asta poate nu se aplica si in cluj, poate doar in bucuresti... Adica?! (nedumerire eu cu mine) Am fost in gradina botanica in bucuresti si nu am avut motiv pentru a face trecerea...

Ieri mi’am amintit.

Iaca poveste!

Tata, pe vremea cand lucra, lucra la ICAB, actuala regie de apa bucuresti. La ateliere, ca orice intelectual pus pe construirea socialismului, trecut prin proprie vointa la saiba, frezor (nu frizer), adica un fel de strungar, deh, meserie de mare cinste. Colegii lui de munca... nu vreti sa’i stiti. Transmutati din sate, cu conceptii inguste, pentru care viata reprezenta bautura la terminarea schimbului, altoirea femeii d’acasa.... si inca ceva! Intre bautura si altoire... regularea de studente in gradina botanista! Ca p’acolo erau gard in gard atelierele ICAB.

Acum, ca pe ei atat ii ducea capu’... asta e! Dar ele, studentele? Si nu vorbesc de studentimea la particulara, unde orice tuta isi gaseste un loc si face tot ce stie ea mai bine, ci de cea de la stat. Fete cu pretentii (teoretic).

As avea aici doo aspecte! Pe de o parte fata de la tara se intalnea cu barbatul de la tara, e adevarat ar fi trebuit sa fie clase sociale diferite, dar cine a auzit ca femeile sa se impiedice in amanunte d’astea cum ar fi coerenta...? (citat mark gungor) ... desi in poveste nu se specifica faptul ca acelea erau numai studente din caminele regiei, desi ele predominau, asta’i cert.

Pe de alta parte, tre’ sa fii al dracu’ de curajos sa iei de nevasta vreo femeie care a fost studenta la viata ei. Mai ales daca a stat prin regie, mai ales daca iti spune ca ii place in gradina botanista (pardon, botanica)... Nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.