..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 18 mai 2009

role

Romanul trebuie. De cativa ani incoace romanul trebuie sa aiba aer conditionat, microunde, toaster, media center, rate la casa, masina si aparat foto de 30'j de milioane, abonament la fitness, sauna, gresie in baie si bucatarie, termopane, parchet laminat in sufragerie, filtru de cafea, robot de bucatarie, computer sau chiar laptop, contul de mess si de matrimoniale si o gramada altele, inca poate o multime de lucruri care mi’au scapat...si role! Daca ar fi fost lucid romanul ar fi cumpara mai putin de jumatate din lista, insa profilul social de om in randul lumii trebuie respectat! Nu am pus in lista asta unditele si bicicleta pentru ca ele chiar apartineau romanului, pe cand astelalte... niste chestii de import inghitite in viteza de omul nou (...multilateral dezvoltat, calcand inainte victorios pe calea spre propasir si constriure a socialismului inaltator...).

Si cum eu nu bifez nici macar un sfert din lista... am zis hai sa iau role! Desi chitara era la rand pe lista (pe cea veche am declarat’o inutilizabila de vreo trei ori), desi am bicicleta (dar n’am nimerit una buna)...

Si apoi... cu bicicleta ajungi prea repede, nu o poti folosi pentru a face miscare, si este solitara. Pe cand, cum spunea cineva (sau eu spuneam) pe role ma voi desfata uitandu’ma la fundurile fetelor de pe alte role. Deci rolele au o puternica functie sexuala!

Si cum de la o vreme nu mai am chef sa ma misc (nici macar sa inot!)... poate asa ma voi pacali si voi ajunge prin parc sa ma zbengui. Bineinteles, voi merge cu masina in parc ca sa ma dau cu rolele, ca un multinationalist de rand.

Asa ca sambata am fost sa caut role. Mai inainte am facut o chestie relativ in premiera: m’am documentat, pe net. Asa am aflat ca alea cu roti mici care imi placeau sunt pentru acrobatii si’s deranjante la plimbare. Am aflat ce inseamna categorisirea rulmentilor... bla-bla.

Am umblat vreo sase ore. Sase! E adevarat – a fost cred prima data cand am zis: hai sa aleg in cunostinta de cauza, sa vad oferta. Magazinul de pe la iancului laudat pe cateva forumuri a fost desfiintat. La intersport au doar vreo 8 modele, in principal pentru femei, toate din plastic penibil (nu femeile...). in marele magazin unirea am mai gasit UN SINGUR loc cu accesorii sportive. Pe vremuri erau... multe. Iar in acel loc 3-4 modele pentru femei, unul pentru barbati. Am fost in carrefour si cora... plastice de trei lei. In molul de pe trafic greu a fost jumatate de descoperire. Un magazin mare cu chestii sportive, aveam chiar vreo 3-4 modele de calitate din care puteam alege. Insa. Pentru fete gasesti role cu floricele, cu pisicute, cu roz, uni din material de blug (cu o floricica roz discreta)... aaa... o gramada de tipuri de design. Pentru barbati... gheata este facuta din j’de bucatele din materiale diferite, de culori puternic diferite. De parca esti cotofana, pom de craciun, clovn si toate la un loc. Un model am gasit in cora care arata bine – spartan – insa accesoriile din plastic ieftin si prost turnat ma faceau sa nu inteleg ratiunea pretului de top.

Mai am un singur magazin de vazut, in unirea, care era inchis si avea in vitrina un model ok, daca nu, voi lua acele fila pe care le’am vazut primele, in care piciorul se simte excelent (imi aminteste de primii clapari pe care i’am purtat, cand am trecut de la gheata de ski la clapar).

Desi... deja parca imi trece cheful de role.

Uau – ce mult am scris. Se vede ca sunt in concediu!

7 comentarii:

  1. si tu brutus? io am trecut la varianta de role pe-o linie acu vreo 4 ani, dar de folosit nu cre ca am mai scos praful din ele de vreo 2. si imi aduc aminte ca cu alea cu 4 roti eram in stare sa dorm incaltata cu ele in pat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. da, me tot brutus. uite ca io am planuri deja sa le pun deoparte inainte sa le cumpar... :D
    d'alea cu roti paralele am avut in copilarie... cateva saptamani mi'au creat cosmare. cred ca atunci am decis inconstient ca alea'i treaba de fete! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. du-te la decathlon, militari(unde s-a deschis Auchan, C$A....)este cel mai tare magazin de articole sportive.plus ca poti sa probezi absolut tot ce cumperi.adica, te plimbi cu rolele, bicicleta prin magazin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am inteles faza aia cu fundurile. Ce te impiedica sa le admiri in timp ce mergi pe jos sau cu masina, sau in timp ce bei o bere la terasa?
    Sa nu-mi spui ca dai tarcoale si cand se termina tarcolalele le faci un compliment, ca nu te cred. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte tare. tenchiu. too late. :D
    fila it is. rollerblade erau cu 2 mil mai scumpe. si pentru design am zis ca nu dau atat.
    deja am luat contact cu solul. de doua ori. o data misto, a doua oara naspa. prima data am reusit sa ajung cu centrul de gravitatie mai la dreapta decat piciorul meu drept. ceea ce dpdv fizic... e naspa. dar stiu macar sa cad. aveam ceva viteza asa ca m'am ghemuit, si am facut o rostogolire peste umarul drept. dupa care am pus picioarele in pamant perpendicular pe directia de rostogolire si din inertie am ajuns din nou in picioare. chiar mi'a placut! hainele si mana dreapta (eram cu maneci scurte) nici n'au apucat sa inteleaga ca e vorba de ciment prin propozitie. a doua oara insa... n'am inteles de ce am cazut. ideea e ca n'am vrut de nici o culoare sa dau cu fundul de pamant (asfalt) asa ca am aterizat in maini intr'un soi de flotare pe spate. stiam eu de ce vreau echipament de protectie pentru palme (ca in rest mi se pare ridicol pentru plimbare lejera pe plan orizontal sa port genunchere, cotiere, casa).
    deci, e drept ca'i prima zi, dar nu am inteles unde'i placerea.

    RăspundețiȘtergere
  6. ioana, se vede ca nu esti barbat! in timp ce mergi pe jos, fundurile de pe role dispar frustrant de repede (io mai sunt si miop, am nevoie de apropiere!) :)). din masina, la naiba asta e sport extrem la cat de aglomerat se circula in bucuresti si cat te costa (timp, deranj si bani)o reparatie. iar la bere la terasa, mai multe motive. ajungem rar la bere, apoi oamenii de la masa au pretentia sa te uiti la ei, funduletele ie departe, si dispar (ca la primul punct).
    deci rolele... qed. (asta dupa ce reusesti sa ajungi sa mergi fara sa te uiti fix in pamant la trei metri mai in fata)... :(
    si nu, firesc ca nu voi intreba ceva vre'un fundulet. dar uite azi deja doo tinagere vroiau ceva insistent de la mine. ba sa dea un telefon, ba o tigara... partea proasta e ca sunt si surd, de cateva ori au mai zis ceva cand am trecut pe langa ele, dar n'am inteles ce... firesc, n'am inteles nici de ce sa ma opresc si sa intreb ce au spus. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut...nu stiu daca ti ai luat role dar asta este site ul magazinului de la iancului... http://skateworld.ro/
    Am mai vazut role si in magazinul Diadora din Auchan Titan. Cam atat. O zi buna

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.