..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 17 septembrie 2009

Moldoveanul in bucuresti – ep. n


J’ai un coleg, in departamentul de IT, moldovean. Am mai povestit di iel. Ciordeste croisante din aparatele de pe hol, e mandru de asta si nu poate fi convins in ruptul capului ca face ceva gresit. Ca asa gandeste eiam ajuns in bucuresti, am voie sa fac orice!

Ieri o avut ghinion. O chicat iexamenu’ de nu’stiu’ce. La facultate, spiru sau ceva similar. Seful i’a zis redundant “Pai n’ai invatat suficient!”. Insa raspunsul a revelat ceva monumental. “A, nu, am avut doar ghinion.” Aici m’am gandit ca a nimerit un subiect pe care nu’l acoperise. Insa il vad ca face un semn cu mana de ban aruncat in aer. Seful: "Ai vrut sa dai spaga si nu ti’a primit?" "A, nu… pur si simplu am avut ghinion, nu mi’a iesti abcd cum am bifat.” “Pai tu ai grila si pui la intamplare?” “Da, firesc, am luat si 10 cu pus la nimereala!”.

Pentru luarea unui examen invatatul nici nu era printre optiuni!

Lucreaza in IT, este la facultate de informatica, nu deschide cursurile, ciordeste croisante, e plin de el… am voie sa trec cu masina peste el? Asa, putin... inainte-inapoi, inainte-inapoi… promit ca dup'aia il pun io in cutie!

3 comentarii:

  1. Nu vreau sa instig la violenta, da' calca-l!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu Andreea si imi cer scuze pentru acest lucru.
    Apropos, imi cer scuze pentru indrazneala dar ti-am pus blogul la mine in Blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  3. care violenta? nu ar fi nimic violent... ci doar o plimbare (prea) tarzie... poate fi numita si curatenie (tarzie) de primavara...

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.