..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 17 octombrie 2009

miscare, miscare


Trebuie sa fac ceva, intr’una.
Altfel… nu mere.

Sa fac ceva, orice, nu conteaza, creierul sa fie ocupat, eu sa fie agitat. Sa n’am timp de ganduri.

Ieri am luat la mana muntii de hartii. Nu o idee excelenta, mainile imi cam tremurau, asa, de capul lor.
Cu birocratia asta nu stii niciodata care hartie iti va fi necesara. Asa ca pastrezi tot. pana ajungi sa pierzi hartiile fiind ratacite unele printre altele.

Azi am gaurit usa de la intrare. Pus yala. Nu exista. Am sculptat apoi in tocul usii ore intregi, cu grija lacas pentru device’ul in care intra limba incuietoare. Fiind prima gaura pe care o dau pentru o yala am facut o greseala. E prea departe de manerul clantei, astfel ca atunci cand impingi in usa ca sa constati ca este incuiata ai senzatia ca daca impingi mai tare treci prin ea. Este doar o senzatie, insa o gasesc deranjanta.

Apoi am desfacut bicicleta. Partea care se stie: de curand mi’am luat bicicleta de treij’si’ceva de bulioane. Partea care nu se stie. Dupa prima suta de kilometri m’am dus la revizie. Cu patru nemultumiri. Doua fiind chiar probleme. Revizia de la ei, garantia basca. In loc sa repare ceva a venit prima caricatura de mecanic, a dat din chei si surubelnite neconvins… a concluzionat ca asta e! Am verificat, “pai uite, ca nu e!”. Iar surubelnite si chei fixe cu miscari neconvinse… concluzionat “asta e tot ce se poate face, asa trebuie sa fie!”. Mai, ca nu arat a roman am inteles si ma amuza uneori, dar ca arat a prost nu ma mai amuza! Schimbat tonul, patronelu’ sau unu’ care se comporta ca atare zis “pai ti’am bagat eu mana in buzunar? tu ai dat banii!” Pai asta’i raspuns de comerciant?! Penetrati’as scuipatoarea cu pickhameru’! Venit a doua caricatura de mecanic. Mult mai priceput. Aparent. Facut acelasi rahat ca si primul, dar cu miscari mai sigure. Si tras aceeasi concluzie. Adica sa concluzionezi ca e normal ca intr’o anumita pozitie pedalele sa se balangane si frana sa fasaie… asta clar se trateaza cu mame, morti si raniti. Azi in cautare de activitati am desfacut butucul pedalelor. Exact cum presupuneam! Este o coronita si lipsesc niste bile din ea! As plati pe unu’ sa le sparga geamu’ vitrinei de cateva ori pe saptamana. Timp de cateva luni. Partea enervanta este ca nesimtitii astia au si renume bun in lumea biciclistilor – bikexcs. Asa ca dupa ce am terminat si cu mecanica, am dat gugle. Pe toate forumurile unde i’am gasit mentionati le’am pus o pomenire limpede. Saptamana viitoare poate reusesc sa gasesc si opc’ul. Stiu ca nu se pateste mai nimic, dar poate ma fac harnic si insist.

Acum ma gandesc sa fac o inginerie, fiindca daca muzica este tare soneria uneori imi scapa. Si sa trag un fir de la sonerie, de cate ori clampane careva la usa, un beculet mic si colorat sa’mi palpaie in fiecare camera.

Dar urgent este acoperisul. Stau la ultimul nivel si apa smaltului ei de creta a reusit sa treaca in zona sufrageriei (fosta camera a tatalui meu) si de acoperis si de planseul de beton din pod. Asta va fi treaba serioasa. Inca nu stiu de unde sa ma apuc.

http://www.smartfm.ro/detalii_carte impotiva fericirii - o carte interesanta - chiar incepuse sa ma scoata si pe mine din sarite obligativitatea bunei-dispozitii, fericirii continue, zambetul mandatoriu...

Trebuie sa fac ceva, intr’una…
Altfel… nu mere.

9 comentarii:

  1. multa lume sufera de o boala numita PROSTIE SI NESIMTIRE si un limbaj da obor felicitari domnule tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  2. mda... este destul de vag mesajul, nu se intelege daca sunt ironizat sau chiar felicitat. de la virgule si limbaj. atat a fost.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta-i viata dumitale ? O refulare in spatele unui ecran? Ce jalnic? sa nu ai curajul sa spui oamenilor in fata ce ai de spus ; sa te ascunzi in spatele unui user atit de impersonal...hm mi-ar fii rusine de mine in fiecare dimineata.
    Nu m-ar fi deranjat toate astea daca erau scrise doar aici pe blog dar ai scris despre mine si angajatii mei peste tot folosind un limbaj ce , citind mai multe scrieri postate aici ,vad ca te caracterizeaza e suburban si grotesc.
    Eu am creat ceva timp de 10 ani se cheama BIKEXCS = renume bun , calitate in toate , preturi omenoase si oamenii stiu asta.
    Tu = frustrat de viata traita crezi ca vorbind "acru" cu toti (vazind poza mi-am amintit cu cine am "onoarea")esti deosebit si special ...oare esti tu ce crezi?
    Daca ai barbatie eu te astept la magazin oricind ,intreaba de Razvan Teodorescu si ma vor chema(poti trece si pe la BIKEXCS 2 vezi pe site) sau suna-ma 0724262467 eu pot vorbii oricind si cu oricine nu am user si parola .
    Userul meu e numele meu iar parola este sinceritatea.
    PS stii dece avem succes ? Pentru ca nu urmarim sa ne imbogatim asa cum fac majoritatea in tara asta de kkt.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. tara de cacat numai cand ne amintim de oamenii de cacat ca tine care traiesc in ea.

    2. care este legatura dintre barbatie si contact personal? am facut deja asta odata. a doua oara va fi mai interesant?

    3. eu acru cu tampitii. da, asta ma mai racoreste.

    4. limbajul folosit este in corelatie directa cu subiectii.

    5. si de ce sa'mi mai pierd timpul cu voi? am facut'o odata. a doua oara imi veti repara cumva bicicleta? care intre timp si'a amplificat simptomele, of cource...
    iar daca acum mi'o reparati inseamna ca puteati sa o faceti de prima data! exact ce afirmam si eu - ca este vorba de o bicicleta ce avea nevoie de reparatii, nu de prosteli de bisnitari. dar tocmai ca sa nu mai am nevoie sa scriu asemenea articolase, evit sa repet intalnirile nefortuite cu nesimtiti.

    6. nu ma ascund. am poza si mail. iar tie nu ti'e greu sa'mi sti si numele si nr de telefon, fiind singurul client care ti'a cumparat anul asta o bicicleta... ca a mea! am aparut la destule evenimente ciclo-velo din bucuresti, sunt usor de gasit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prietene tu ai fost acru cind ai cumparat bicla inainte de a avea probleme eu atunci am vorbit cu tine mi-ai vorbit cu un aer de superioritate si suficienta pe care o regasesc in orice scriere de a ta de pe aici.Ai probleme cu oamenii in generel, te cam incurca cei din jurul tau. Dupa aceea nu am mai avut "placerea" pentru ca acum ai fi stiut.De kkt sunt cei ca tine care nu sunt in stare sa vorbeasca cum trebuie cu oamenii din alta calificare adica: cind ai venit cu bicicleta in loc sa faci ca toate visele si sa-mi jignesti angajatii era mai util pentru tine sa vorbesti civilizat si cu respect asa cum am facut eu cu tine si iti garantez ca si problema ta se rezolva asa cum am rezolvat orice a aparut anul trecut.Tara e de kkt pentru ca diversi frustrati care se cred "motu'l kktului" ajung sa faca niste banutzi si asta , cred ei le da deptul sa jicneasca si sa se comporte ca pe tarlaua lu masa .
    Cind o sa ai si EDUCATIE nu doar CULTURA vei intelege la ce ma refer acum stiu tie greu sau... chiar imposibil

    RăspundețiȘtergere
  6. PS singurul client care a luat CANIBALUL? hahahahahahahahahaah sunt 12 vindute in 2009 de fapt am epuizat stocul din Olanda si apropo ... cum naiba da nimeni nu a avut nici cea mai mica problema cu ele sa fie doar ghinion? Nu cred stii tu Dumnezeu nu doarme pe cei ce merita le mai trage cite una asa de atentionare. Fi mai bun omule ca esti.... acru rau de tot .

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. am fost nemultumit inca de la cumpararea bicicletei pentru un motiv simplu. am atras atentia asupra problemelor pe care le avea INAINTE de a o cumpara. si in loc sa mi se raspunda cinstit, mi s'a raspuns cu abureli de tigan-bisnitar. insa am cumparat'o si am acordat prezumptie de nevinovatie: am asteptat ca la revizia de 100 de km sa se rezolve ceea ce mergea prost, asa cum mi s'a promis inainte de cumparare. insa la revizie s'au intamplat aceleasi abureli. din partea tuturor angajatilor cu care am vorbit in firma aia de cacat.
    am vorbit si cu alte firmulite de biciclete - m'am inteles excelent cu toti in afara de voi.

    2. sunt acru cand dau de agramati ca tine, care n'au avut bunul simt sa invete nici macar limba romana uzuala. n'au avut bunul simt sa faca o afacere onesta, nu in relatie cu statul, ci in relatie cu clientul!

    3. nu am jignit pe nimeni atata timp cat am fost tratat cu respect. insa asta nu a durat mult pentru ca rapid m'ati convins ca va doare in cur de clienti, pentru ca in loc sa o reparati incepeati sa'mi vindeti gogosi! pai dupa ce va vad ca ma luati de fraier crezi ca nu am voie sa va raspund si eu cu ceva interesant? eu trbuie sa fiu educat chiar daca voi nu sunteti? chiar daca ma luati la misto?

    4. iaca chestie:
    la cumparare am spus ca o roata era descentrata. mi s'a spus ca nu (adica un fel de las' ba ca te prostim noi). apoi am demonstrat ca ba da. de parca eu client neprofesionist trebuia sa va arat tehnic cum se verifica o roata descentrata... asa ca mi s'a spus ca da asa e, dar va fi centrata la revizie, ca intre timp mai lucreaza... firesc ca eram nemultumit cand am dat banul.
    la revizie canci centrare roata. eram grabit si am propus sa o las peste weekend acolo. am propus sa o las oricat timp ati avea nevoie. ati refuzat si ati spus ca e ok! si nu era!

    voi si cei ca voi sunteti aceia care prin servicii de cacat creati nemultumire in vietile noastre la fiecare pas. nici o placere nu mai poti sa'ti satisfaci fara sa te lovesti de alde ca voi.
    daca eram leguma (cred ca asta numesti tu educat) si nu va aratam ca imi vindeti din start o bicicleta scumpa cu probleme curioase (scrijelituri, roata descentrata, disc de frana care freaca) vrei sa spui ca le'ati fi reparat din proprie initiativa, dar pentru ca vi le'am aratat eu v'ati incapatanat sa nu le faceti?

    RăspundețiȘtergere
  8. 1.tu ai fost nemultumit de cind ai intrat in magazin inca de cind ai deschis gura am inteles ce fel de om esti "fraierilor eu le stiu pe toate de pe net " ai plecat , te-ai intors ai incercat orice sa mai scadem la pret"gen defecte ascunse" cind ai vazut ca nu tine ai cumparat-o , dar frustrarea ta era maxima nu-ti mersese cu noi si atunci : razbunare .Ai inceput cu tot felul de chestii unele poate produse chiar de tine la cum gindesti te cred in stare.Folosirea diminutivelor(firmulite) te face sa te simti tu mare asa-i? Sunt convins ca te-ai inteles perfect cu altii ,noi suntem aia raii si pacalim oamenii la drumul mare dar sti ceva? Le place si mai vin ,din ce in ce mai multi ,ne si multumesc ,evident ca nu stim sa ne facem treaba ,suntem ageami , prosti si alte epitete .
    2. Chiar si acum te crezi superior si incerci sa jignesti pentru in termeni normali nu faci fata unei polemici "tigan" din pacate nu sunt desii poate n-ar fi fost rau sa fiu ,termenul si rasa nu au legatura cu discutia dar din partea ta este OK deseori esti pe linga subiect.
    3.Agramat ,cunosti definitia? Ma tem ca mai trebuie sa studiezi mult sa ajungi la nivelul meu ,nu stau sa fac analiza pe text ca nu am timp sa pierd cu tine dar asa la prima vedere incearca sa scrii cu litera mare dupa punct si sa folosesti cratima cind este cazul in rest "la scoala monseur".
    4.punctul asta l-am mai discutat dar... iti depaseste inteligenta , cit despre EDUCATIE pai prietene nu ai de unde sa stii ce inseamna am constatat asta , ti-am mai spus anterior , de cind mi-ai dat buna ziua la mine in magazin ai facut-o in zeflemea asa cum o fac smecherasii nu ca pe un semn de respect cum este normal intre oamenii civilizati tu te crezi din rasa ARIANA si asta este cauza ACRITURII tale .Am afaceri din anii '90 daca nu stiam sa-mi respect clientii si oamenii in general nu as fi rezistat dar este adevarat ,mea culpa, nu suport genul asta de indivizi care cred ca stiu totul doar pentru ca folosesc perfect un PC eu le spun "calculatoristi" viata virtuala te face sa te crezi "L'omdilico del mondo " dar afara esti 0 barat.
    Polemica asta as fii dorit s-o avem face to face sa-mi spui uitindu-te in ochii mei tot ce ai spus dar... stiu ca la capitolul COHONES stai prost...pardon nu ai , lipsa organ.Nu te chemam sa te pup sau sa-ti repar ceva pentru ca nu am ce .Multumesc lui Dumnezeu ca esti doar 1 sper ca nu ai frati care sa se comporte ca tine de copii nu intreb ca nu esti in stare sa faci . Nu nu nu nu se fac nici cu dreapta nici cu stinga este un pic mai greu si oricum dupa ce se nasc trebuie sa ii educi ceea ce tu nu stii. Daca ai luat o bicla cu toate defectele enumerate esti masochist insa eu stiu ca nu avea nimic din ce aiureli enumeri tu acolo. In final te rog sa nu te mai obosesti sa raspunzi ca oricum am realizat ca nu am un oponent in polemica asta care sa merite efortul si timpul meu deci nu voi mai intra pe aceasta MIZERIE DE BLOG niciodata .
    Si poate ne vom intilni la una din reuniunile viitoare eu merg pe o Nirve Night Owl fereste-te ca vin,hahaha ... glumeam nu te speria nu ma cobor asa de jos .Si asa ma simnt murdarit pentru ca am fost nevoi sa scriu ce am scris .

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. fraierilor, nu le stiam de pe net. le stiam din viata reala. iar de plecat si intors nu era ca sa scad vre'un pret. ci pentru ca stateam in cumpana cu o electra si un dahon mk1. si ma mai duceam la ele sa mai compar, sa mai probez. nu'mi cumpar in fiecare zi o bicicleta de 34 de milioane.
    zic firmulite, fiindca sunt firmulite. scenarita ta este mai tare ca star gate! sa cumpar nemultumit de pret si apoi sa ma razbun? ca sa obtin ulterior pret mai mic? esti limitat rau mon ami!
    2. am locuit in ferentari 1 an si pieptanari vreo 7. deci stiu de ce spun tigan.
    3. citeste si carti mai vechi si vei vedea ce e cu liniuta aia de care ai auzit si tu ca toti manelari de azi. e in mare voga, da.
    4.
    a. intreaba'ti rapciuga aia de angajat. toate defectele respective ERAU acolo inainte de cumparare! am cumparat bicicleta deoarece erau usor de rezolvat si bicicleta se potrivea cel mai bine cu ce aveam eu in minte cu ea.
    b. vad ca tu ai o problema cu inteligenta. eu sunt acru, dar nu non-stop. am lucrat mai multi ani pe santier decat la computere. ai gresit total profilul. computerele sunt doar a 10'a meserie a mea. pot face orice. am un creier care este capabil de asta. iar manelarii au o reactie atavica la chestia asta.
    c. am o banuiala ca penisul meu e ceva mai mare decat al tau. daca vrei ne masuram in piata universitatii. la -15 grade. celsius. cat despre barbatie, esti un pufos care se crede smecher. atat.
    d. crezi ca ma sperie contactul fizic? ho-ho, gasculita mica ce esti!

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.