..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 16 septembrie 2010

Concediu, 2 Mai

 - din notitele de la mare -

In august, daca tot erau cativa care afirmau la munca despre mine ca nu fac, ca nu dreg... am plecat in concediu. Doua saptamani. Ca sa vada cum este intr’adevar sa nu fac. A fost frumos. La intoarcere m’au sunat amical vreo trei oameni sa’mi spuna ca au trebuit sa  ma astepte ca sa poata demara niste proiecţele. Si ca alte doua au intrat in stand by de’a binelea pe perioada concediului meu. Si ca atunci cand imi intrebau sefii ce se intampla daca eu nu mai vin... li se raspundea cu umeri ridicati.

Dar. Ajung in 2 Mai, mananc in premiera la nudibar (muzica buna, mancare proasta). Si fiindca a inota este unul din principalele motive pentru a fi la mare, intru – tot in premiera – pe plaja nudistilor. Acolo aveam o banuiala ca nu gasesc pe fundul apei mâl ca in golful corturilor. Intru in apa. Ok, bun, ma distrez, ies. Si stau pe prosop. Si incep sa ma simt aiurea. Sunt singurul cu slipul la purtator. Au si ei – nudistii – o bucatica de plaja si ii invadam, noi... ceilalti. Poate ca nu se uitau stramb la mine... dar eu asa simteam. Cu vreo saptamana inainte imi povestea o fata ce senzatie minunata este sa inoti gol. De felul meu sunt curios... zic ok, wtf...  plus ca in casa - gol ma simt in elementul meu... dau textila jos si ma ridic sa fac cei 4-5 pasi pana in apa. Dupa primul pas si jumatate se blocheaza un neuron. Apare prima reactie: senzatia de panica din visele  acelea in care naiba-stie-cum ajungi gol in public. Trag aer in piept si imi spun calm ca e ok, ca am luat decizia din proprie vointa. E ok, e ok, fii calm, e ok...

Intr’adevar! Senzatia din apa este fenomenala. Si nu din cauza ca s’ar balangani ceva. Ci pur si simplu o experimentare a libertatii... superba. Imi se pare incredibil cum lipsa unei bucati mici de panza schimba atat de mult senzatiile in timpul inotului.

Bun... inoti ce inoti si... la un moment dat iesi din apa,... nu? Din apa marii vorbesc... For the first time si pour la premiere fois si intaiasi data... cu aceasta experienta... am zis wtf, cum am intrat asa o sa si ies. Insa... cred ca e imposibil ca barbat sa nu arunci o privire in jos, sa verifici (repet – mai ales fiind prima data) ce si cat de mult s’a... intamplat, indiferent cat de calm esti in legatura cu subiectul.

A doua reactie legata de nudism am inceput sa o analizez a doua zi. Fiindca era o reactie la nivel psihic care ma sacaia. Am realizat ca in mintea mea era o legatura: femeie goala = gata pentru sex. Ori in jur erau o multime de femei goale si totusi nu se intampla nimic! Asa ca la nivel inconstient erau ceva conflicte. Sex! Nu sex... Sex! Nu, nu sex... SEEEEX!... Nu, nu sex...

Prima varianta a fost: nu ma mai uit. mda... zau...! ha! buna gluma! Apai principalul mod in care’mi petrec timpul este observarea celor din preajma mea. Principala distractie este ascultarea piticului care imi inventeaza povesti despre necunoscutii pe langa care trec pornind de la elementele vizibile: armonia / dizarmonia miscarilor, privirea, pozitia corpului, alegerile facute ref imbaracaminte si zorzonele personale. Ori pe plaja... la nudisti... come on...! Ma uitam imprejur din reflex ca sa caut un mod de a petrece timpul afland istorii personale (mai mult sau mai putin adevarate) si... zbang! gaseam corpuri goale, stimuli... greu ignorabili.

Dupa inca o zi-doua am fost capabil sa depasesc si acest amanunt, nu la modul la care nu mai admiram un san superb ci la modul la care nu mai existau interior anumite asteptari automate.

Asa ca am inceput sa fac iar statistici sociale care sa’mi foloseasca in crearea de povesti personale despre necunoscuti cat mai veridice. Si am aflat ca statistic vorbind.
Barbatii mic dotati au tipe naspa langa ei. Cei medii au tipe misto. Cei exagerat de mari... sunt singuri si intr’o vanatoare constanta. Sau au tipe exagerat de misto. Si tot vaneaza. 
Deci... da, marimea nu conteaza!
 .

14 comentarii:

  1. ;)) s-o crezi tu! conteaza. incearca sa bagi un morcov pe gura unei sticle de cola...si-o sa intelegi :P

    RăspundețiȘtergere
  2. paiii... intelegerea e simpla, cred. morcovul se simte bine imbratisat... (ca doar sticla nu e atat de rigida)... iar sticla... aaa... ce spuneai? =))

    RăspundețiȘtergere
  3. si nu reusesc sa inteleg comparatia cu gaura sticlei de cola... cred ca am avut parte de materiale didactice grav diferite... :)) vrei un link? =))

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu-mi mai deschid winampu, intru pe blogu tau

    RăspundețiȘtergere
  5. :))ca raspuns aici ii faza aia in care spui: when i was young we were so poor that if i wasn't a boy i didn't have what to play with.
    dar nu, comparatia a fost bine definita. pentru a fi decent trebuie gasita gura de cola care merge cu morcovul. al'fel ies fie aschii din sticla de cola fie iese morcovelu' fracturat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. corectare: when i was a teenager i was that poor. (in my childhood i was ok)

    la naiba... pai fractura'mi'as morcovelu'! =))

    RăspundețiȘtergere
  7. Spam :D Ce sa spun si eu acum :D
    Mi a placut povestirea ta :) si blogul si playlistul :D

    RăspundețiȘtergere
  8. scz ca te contrazic dar mancarea de la Nudybar era chiar buna si proaspata asta in luna august cand am fost eu

    RăspundețiȘtergere
  9. ...eh, de unde sa stiu ca trebuie sa'ti ofer din ciorba si varza pe care le'am mancat eu acolo?

    RăspundețiȘtergere
  10. Haha, mi se parea mie ca te cunosc de undeva, privindu-te de pe faleza :).

    RăspundețiȘtergere
  11. scz ca nu am semnat cypry175@yahoo.com , ciorba si varza nu am mancat la Nudybar

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.