..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 19 decembrie 2009

iarna. culori. tarani.


Sarbatori, colorele, beculinde,zapada, frumos… tarani.

A troienit frumos, ca in basme casele, curtile, iar eu am dat zapada ca in filmele cu prosti.

Casa in care stau poate fi etichetata pretentios ca fiind o vila cu patru apartamente. In apartamentul “meu”... stau singur. In apartamentul de dedesubt… nu sta nimeni – ceea ce inseamna ca este rece plafonul / podeaua. In apartamentul de pe etaj cu mine sta... o liota de tarani. Ad literam. Am vazut vreo 3 cupluri diferite. In jur de 16-25 de ani. In doua camere.

A fost toamna. N’au iesit sa mature frunzele. Ca sunt oameni de la tara… de la sat… oameni de treaba… muncitori… ingrijiti.

A venit zapada… pentru tarani strada este cosul de gunoi. Ei n’au curte, au ograda. Si ceea ce nu ie ograda lor... nu le pasa. Acolo unde nu ie ograda lor se arunca gunoaiele samd. Este o diferenta puternica intre curte si ograda.

Revenind. Zapada. Pentru ca vecinul de sub mine este lipsa si pentru ca are si curtea pe aceeasi parte cu mine, am dat zapada si pe bucata lui de trotuar. Trei zile la rand taranii m’au vazut cate o ora minim zbenguindu’ma’n zapada. Ca’s singur pe juma’tea asta de casa. Ei ca’s vreo sase sau opt.. nu s’au sinchisit. Tarani.


ps. Acu’ daca or iesi cumva prin miracol (adica daca ii vad pe scara si ii capsez direct) cum o sa le explic ca mai important decat trotuarul in sine este rigola? Cum sa le spun ca aici la oras avem canalizare?… si ca e si in gija noastra sa functioneze, sa foloseasca la ceva?...

pps. asa mi s'a pus o pata pe tarani de numa'-numa'! sunt pretutindeni! chipuri de tarani in metrou, chipuri de tarani in baruri, pe strada, in magazine... cu toata ingustimea lor, cu toata lipsa de bun-simt, fara orice urma de norma de convietuire sociala, urbana nici nu se pune problema...

sictir de zile mari!

4 comentarii:

  1. Prietene, sfera de "tarani" e cam larga. O nuanta gen tarani de etnie incerta, nascuti la sud si est de Carpati, ar fi binevenita.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma... sunt tarani nascuti peste tot! si ajunsi in bucuresti ca aici umbla caini cu covrigi in coada!

    RăspundețiȘtergere
  3. cea mai tare specie e"taranul de bucuresti"! si sunt destui si la voi(cei nascuti si crescuti acolo)gen-ferentari etc. astia imi provoaca o mult mai mare sila

    RăspundețiȘtergere
  4. iaca ai determinat o noua postare - "de ignorat" - pre numele ei.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.