..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 15 aprilie 2010

Uluitor, uneori functioneaza!

.
1.
Chiar zilele trecute ma gandeam la reclamele inselatoare. Si cum exagerata libertate a cuvantului le face inatacabile. O faceam pentru ca vazusem reclama click'ului: un ziar de bun simt! Bă mă leşi?!

Dar azi vad o stire: danone renunta la incercarea obtine recunoasterea efectelor benefice ale consumului unor iaurturi: activia si actimel (voila).

Asta dupa ce la cererea de confirmare a efectului benefic al immunofortisului a primit raspuns negativ din partea autoritatii europene care se ocupa de chestia asta.

Firesc, Danone da vina pentru acest lucru pe reglementarile alimentare europene, care probabil nu sunt la fel de bune cum sunt cele americane! Da, industria alimentara americana evident beneficiaza de cele mai bune reglementari din lume!

Adica Danone fu acuzata de reclama inselatoare... si uimitor... sistemul a functionat! Danone este obligata sa isi schimbe reclamele care fac afirmatii amuzante despre efectul benefic al produselor sale asupra sanatatii.

2.
Si pen’ca zisei de ziare. Si de Click. Vazut ieri in metrou un titlu. Din Click sau ceva similar. “M'a dezvirginat un dobitoc”. Titlul pus sub poza unei femei goale, cu arcuirile’i remarcabile in pozitii cvasiorizontale.

Am doar trei cuvinte: “PAI SI CINE E DE VINA?!?

Iar la alt nivel privita treaba... pe cuvant... voi credeti ca exista vreun stimulent mai eficient pentru ca barbatii sa’si doreasca sa fie dobitoci? Cand la tot pasul vad asemenea povesti...? (Iata mai nou chiar si in ziare de bun-simt!)

Iar asta mi’a amintit instantaneu de intrebarea unei femei maritate “pana acum unde ati fost?” adresata retoric si virtual celor care o placeau... intrebare venita oarecum pe fondul unei discutii aprige despre atributul (real ori ba) de badaran al sotului pe care il alesese.

Pai in mod sigur... cei carora li se adresa intrebarea... nu se aflau in gramada tipilor cool care vomitau la fiecare concert / petrecere / bauta. Pai si cine e de vina?!

Revenind... da! A fi dobitoc functioneaza! Am verificat si testemonizez!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.