..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 17 octombrie 2008

in sfarsit vine vremea mea! :))

hoho: in sfarsit gasesc ceva in ziar care sa'mi faca dimineata frumoasa! =))

http://www.click.ro/pe-glob/s-a-demonstrat-stiintific-desteptii-au-sperma-mai-buna

Inteligenţa unui bărbat poate fi considerată de acum un indicator numai bun pentru evaluarea calităţii spermei sale, se arată într-un nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI. Potrivit lucrării ştiinţifice, realizate la Universitatea din New Mexico, masculii deştepţi au “spermatozoizi viguroşi şi sănătoşi”, în timp ce “proştii” îi au “nesănătoşi şi lipsiţi de vlagă”.

Atunci când vine vorba de sex, bărbaţii spun că îşi pierd capul şi încep să judece cu altă parte a corpului. Iată că oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii din New Mexico au descoperit că între producţia de spermă în organism şi respectiv inteligenţa bărbatului este o legătură extrem de strânsă.

Astfel, s-a demonstrat că bărbaţii cu un IQ mare au şi o calitate superioară a spermei, spre deosebire de cei mai puţin înzestraţi la capitolul inteligenţă, care au spermatozoizi de o calitate mai proastă. Descoperirea sugerează că inteligenţa poate fi un indiciu pentru femeile care caută bărbaţi sănătoşi şi cu gene puternice.

Femeile găsesc mai uşor partenerul ideal “Nu este obligatoriu ca aceleaşi gene să influenţeze atât calitatea spermei cât şi inteligenţa. Mai degrabă, cele două caracteristici sunt interconectate printr-o reţea complexă de factori biologici şi de mediu care au evoluat pentru a le ajuta pe femei să-şi aleagă un partener”, a declarat unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au reuşit să desfiinţeze cu acest prilej mitul masculului feroce, cu muşchi, inteligenţă precară şi fizic agreabil, care era considerat un simbol al virilităţii. Astfel, pentru a îmbunătăţi bagajul genetic al copiilor lor, femeile vor putea ţine cont de acum înainte de nivelul de inteligenţă al acestuia pentru a evalua calitatea spermei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.