..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 10 februarie 2010

nebunie

o
Ma urmareste filmuletu’ de cand l’am vazut.
Il re si revad. M’as putea duce la politie sa anunt un caz periculos de stalking. Periculos pentru linistea mea.
Sau m’as putea duce la hotelu’ alb si moale. Cu jocuri de societate gen acum toata lumea cu mainile legate la spate !

I need space, I need time to figure out who I am”... mare prostie. Insa am auzit’o de atatea ori incat nu mai sesizam stupizenia din ea.

Ca fiinta sociala esti / ai / capeti forma numai relationat la celalalt. Relatia de cuplu in mod clar cere din tine partea sociala a ta. In cuplu capeti o forma superioara a ta (evident, daca este un cuplu functional). Nu poti sustine ca vrei sa iesi din cuplu pentru ca sa afli care este acea forma. Fiindca ea dispare odata cu indepartarea.

Pe de alta parte, daca sustii ca vrei sa intelegi cine esti ca om, dar la nivel profund, nu social... daca simti aceasta nevoie atat de puternic incat trebuie sa te indepartezi de cel mai important om din lume (dupa tine, fireste)... go to the forest ! Asta pentru ca nu avem pe la noi suficient desert. Oarecum am senzatia ca sihastria in desert este mai directa decat cea din padure. Adica mai deplina. (copii, voi sa nu folositi acasa grade de comparatie pentru deplina) Fiindca daca nu mergi in padure, si alegi alta metoda de autocunoastere profunda... vei afla curand ca ai nevoie de un cuplu pentru a face treaba asta. Deci despartirea pentru autocunoasterea... care iti cere sa fii intr’un cuplu...: iar nu are sens !

Dar atat de mult ne’am obisnuit cu ideea ca lasa’ma singur, am nevoie sa ma inteleg incat ni se pare coerenta. De altfel, si mie imi vine sa o folosesc. De fiecare data. Insa daca imi amintesc bine, am folosit’o doar pentru rationamente interioare, in afara am scos chestii mai coerente : sunt nebun, nu te lega la cap cu mine !

So... get a room ! A soft one!
_______
later edit:
imediat dupa publicare am realizat ca mai este o metoda de autocunoastere care implica atat lipsa cuplului cat si a desertului. psihanaliza freudiana. but come on... not that! (daca face terapie freudiana din start zi merci pentru ca pleaca!)
o

Un comentariu:

  1. ...are acest efect filmuletul... eu l-am postat de 2 ori pe blog... si l-am revazut de zeci de ori... corect! e "fuchin real"! tocmai de asta!

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.