..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 11 martie 2010

rrom, rom, Romania?

.
Tanti Cara a scris un mic articolas care m’a facut sa pun o intrebare pe care o tin pe sinapsa de ani de zile:

Grecia a putut, si a si gasit de cuviinta sa creeze un mare conflict cand Macedonia si’a ales numele de... Macedonia, pe motiv ca acel nume face parte din fondul grec...

Insa despre asemanarea dintre Romania la rromi... nici un oficial al statului nu s’a auzit sa fi depus vreo contestatie...

Ma intreb acum... maimutareala asta cu rromi... are si vreo baza legala, s’au inscris undeva intr’un opis de nume de populatii termenul asta? Sau este o abureala mass-media, iar in tampenia ce o guverneaza s’a gasit de cuviinta ca da bine (din nou) sa fii mai catolic decat papa si sa creezi confuzie intre numele tarii tale si cel al unui neam despre care intreaga europa vorbeste nu numai printre dinti ca ar fi un flagel. (inainte sa ma acuze cineva de rasism, sa asculte rfi in limba franceza, interviurile cu demnitari francezi, italieni... europeni)

S’a uitat cineva la olimpiada, la sport international... vreodata? Cand concureaza romani au vazut ca scrie rom? Crede cineva ca exista straini care fac diferenta datorata unui r in minus care oricum nu ar avea loc, fiind acceptate numai trei caractere?

Deci... de ce statul roman nu a reactionat la denumirea de rrom?

ps. pt tanti Cara: am descoperit cu uimire, cu cativa ani in urma, ca Romania exporta masiv produse textile. Si sunt convins ca mai sunt si alte chestii pe care nu le stim, dar se exporta in draci.

pps. ah, uitam corectarea de baza pentru articolul veronicai. nu sunt cateva sute de ani, ci cateva decenii in care romanul a fost obisnuit cu sistemul munca'n zadar.

later edit. si nu i se pare nimanui cretinoida treaba ca noi nu mai avem voie sa le spunem tigani, ci rromi, in timp ce ei intre ei se apeleaza numai cu tigane, nefolosind vreodata rromule?
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.