..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 29 aprilie 2010

A job is not just a job!

.
Repo Man.
Film.
Dupa ce am vazut trailerul (din intamplare) l’am cautat cu insistenta.

Film mediu. De o zi cu mici si bere. Insa cateva replici din el merita puse pe toate zidurile. Dupa ce se creaza un laitmotiv in film cu replica "a job is just a job"... vine frumusetea:

"Pentru cã în final...
o slujbã, nu-i doar o slujbã.
E cine esti.

(si dacã nu te schimbi,
tu mai întâi...
trebuie sã schimbi ceea ce faci.)"

Asta pentru martafoii care isi folosesc ca un scut vorbe gen “a job is a job”. Si cu scuza “asta’i slujba” fac tot felul de cretinisme. Cu scuza asta considera ca isi salveaza demnitatea pe care o folosesc doar ca haine de duminica - si tare mandri sunt de ea!

Fiindca… o slujba nu e doar o slujba. O slujba e cine esti!

Ceea ce faci te defineste ca om.

Faptul ca esti la munca nu te absolva de responsabilitate, de morala, de inteligenta, de cinste. Ba dimpotriva – actiunile pe care le faci la munca sunt actiunile tale majoritare! Iar cel ce in majoritatea actiunilor sale este o momaie cu capu’n nisip care considera ca nu are datoria de a fi o fiinta ganditoare, responsabila, morala… se autodefineste ca fiind un simplu gunoi uman.
Si’atat.

ps. iar acum ma gandesc cum sa fac sa circule textuletul aista printre colegii mei multinationalisti! :D

later edit:
am gasit! se poate afisa pe panoul din cafetarie! (este un loc unde oricine posteaza ce anunturi vrea - acum este atacat de o avalansa de optiuni pentru acei 2%... - tocmai i s'a gasit o intrebuintare mai buna!)
.

7 comentarii:

  1. ;)) si io care ma bucuram din titlu ca plecasi din compania aia de bani marunti..

    RăspundețiȘtergere
  2. Tout à fait d’accord avec toi mais c’est une question de professionnalisme que pas tout le monde connaît….

    Ar trebui să afişezi pe panouţul acela şi remarca, « un post nu-i naşpa pentru că-i neinteresant ci pentru că asta-i valoarea pe care i-ai dat-o tu ».

    RăspundețiȘtergere
  3. @dush. tocmai am fost motivat sa mai stau o vreme. :D asa ca'mi gasesc mici distractii ca asta! :))

    @mary. adaosul tau imi pare mai mult... poetic. sunt posturi care din faza de proiect au fost gandite pentru martafoi fara onestitate. destule.
    exemplu: recordul meu de longevitate intr'o firma este de doua zile si vreo 40 de minute. trei britanici facusera o firma in care un mic pluton de oameni dadeau telefoane random ca sa atraga oameni la sediul firmei sub pretextul castigarii unui premiu. la firma erau preluati de un mic detasament care faceau tot posibilul sa'i faca sa cumpere niste lucruri la suprapret. un fost barman de la institut ma chemase acolo - nu'i mai tin minte numele. am plecat de cum am avut imaginea intreaga. dupa cateva luni am citi de respectiva firma in ziar - fusese inchisa de catre politie,
    in acea firma, fara dubiu, nu exista un singur post care sa fie naspa pentru ca agajatul ii oferea aceasta calitate.

    ...si acum injura'ma pentru ca da, imi place sa am dreptate! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am patit-o de citeva ori. Seful meu, cu generozitatea risipitoare a orgoliului pe care ti´l da anturajul, a dat niste comenzi ultra strong de om care plateste asa ceva din maruntisul pe care´l poarta prin portofel. Ziua scadentei a sosit, factura a aterizat pe biroul lu´nea mizilic, care prompt a facut spume combinate cu clabuci si mi´a cerut sa dau telefon si sa negociez discount..Io, ramas masca, am incercat sa´i explic ca deja celebrul 3% se acorda pe livrarile de marfa si este din start introdus in calcularea pretului pt. a´l stimula pe cumparator sa o plateasca in timp util. Contrazici seful? double spume si clabuci.Si astfel da´i si lupta, fa´te de cacao, sapa pina extragi 3% din zece mii. Job done, raportez usurat succesurile, recompensat cu mutra acra "doar atit?". Ultima oara cind a repetat figura a bagat deja celebrele spume acompaniate de clabuci la introducere( de parca eu as fi negociat scorul). N´am zis nimic, mi´am imbracat giaca, am agatat papornita pe umar, verificat playlistu´ la mp3 si cu cartela magnetica(!) cu care pontez tinuta demonstrativ in mina i´am zis ca..blow job fara discount.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu este un semn de sãnãtate sã fii bine adaptat la o societate profund bolnavã - Echart Smith

    RăspundețiȘtergere
  6. oui, mon cher! cred ca asa incepe si zeitgeist addendum.

    RăspundețiȘtergere
  7. ...numai ca acolo citatul este atribuit lu' nenea Krishnamurti.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.