..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 8 ianuarie 2010

De ignorat

o
na ca am fost iarasi incitat pe tema bucurestenilor!

in bucuresti, exceptand proaspat stramutatii, sunt doua categorii de daunatori.

una - cei nascuti intr'adevar aici, insa copilariti in vacante la rude, la tara. prinsi intre doua lumi, crescand cu orgoliu stupid de orasean fata de colegii de joaca din copilarie... dar ingloband in realitate o cultura / mentalitate dominata de autosuficienta - deoarece considera ca le'a fost suficient sa se nasca la oras pentru a le fi superiori rudelor apropiate, de la sat. deh, imbecili pe banda rulanta.

a doua categorie este data de penibilul de la scara blocului. care, culmea, isi datoreaza starea de nesimtire paradoxal, tocmai lipsei contactului cu natura in viata lor. nascuti din parinti limitati, mormoloci, care nu au stiut sa le arate lumea de dincolo de betoane... care nu au stiut sa le arate nici macar regulile sociale dintre betoane...

(cat despre ferentari, am locuit un an-doi si acolo. Cea mai surprinzatoare si relevanta observatie a fost legata de cainii vagabonzi. Acolo cainilor le este frica de oameni. Se feresc de oameni. Daca in alte zone in momentul in care vezi o haita de patrupezi iti corectezi traiectoria... acolo ei se raspandesc in graba, cu frica, din fata ta.)

Si ca de fiecare data cand vorbesc despre locuitorii bucurestiului, amintesc din nou evolutia sa demografica:
1900 – cca 0.5 mil
1960 – cca 1 mil
1990 – cca 2 mil
(Sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Bucure%C5%9Fti#Popula.C5.A3ie)
Iar cresterea demografica a fost in salturi, iar o familie de oraseni are unu-doi copii, in timp ce in mediu rural... ceva mai mult!

Asa ca... in afara cazului in care zona asta determina o fertilitate aparte (multi copii fara nasteri)... ar insemna ca in realitate vedem in bucuresti doar 1 din 4 bucuresteni... asa ca... atunci cand injuram un cretin / nesimtit... sansele sunt ca ala sa nu fie bucurestean.

Iar in ceea ce priveste generatiile din 60 incoace... ele nu au crescut in mediul cultural specific bucurestiului ci intr’un babilon in care de la o zi la alta bucurestenii erau minoritari.

Acum s’ar putea argumenta ca de fapt cultura / mediul bucurestean s’a modificat - punct.
Insa este clar ca modificarea nu apartine bucurestenilor, ci transmutatilor. Transmutati care odata ajunsi aici (sau oriunde) sunt mai aprigi (vorba cuiva) decat populatia locala. Din multe evidente motive. Si creaza o stare de agresivitate crescuta. Iar cand acestia devin majoritari... starea de agresivitate... creste exponential (n’am facut graficul, dar cine vrea cifre... sa si le numere).

la naiba. ma opresc. am auzit ceva amuzant : directoarea HR suna intr'o disperare la IT ca sa i se spuna cum face sa scrie in mail cu litere albastre si inclinate! (ah, eficienta de multinationala in plina desfasurare)
o

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.