..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 11 ianuarie 2010

din presa

iaca articol de presa, nu lalaiala de tam-tam (reprodus de aici):

Un epidemiolog german a convins Consiliul Europei să investigheze falsele pandemii. El acuză companiile farmaceutice că au determinat inocularea a milioane de oameni cu un vaccin ineficient şi insuficient testat

Epidemiologul german Wolfgang Wodarg, preşedintele Comisiei de Sănătate din Parlamentul European, critic vehement la adresa tratamentului împotriva virusului A/H1N1, care, potrivit lui, a fost calificat în mod fals drept pandemie, "sub presiunea laboratoarelor" a solicitat Consiliului Europei declanşarea unei anchete privind declararea pandemiei de gripă porcină şi abordarea acesteia în Germania cît şi la nivel european. El a dat publicităţii un apel, pe care l-au cosemnat încă 10 parlamentari europeni, prin care acuză companiile farmaceutice că pentru a-şi promova vaccinurile au înfluenţat oameni de ştiinţă şi agenţii oficiale, responsabile cu standardele de sănătate publică, care au alarmat guvernele la nivel mondial, pentru a face risipă de resurse destinate îngrijirilor medicale şi a pune în aplicare strategii de inoculare a milioane de oameni sănătoşi cu un vaccin ineficient, şi însuficient testat, şi i-au expus pe aceştia, inutil, la o sumă necunoscută de efecte secundare, a afirmat Wodarg în apelul său postat pe blogul personal şi preluat de presa europeană.

În opinia parlamentarului german, repezeala cu care OMS a legitimat în aprilie 2009 cîteva sute de cazuri de gripă normală, în Mexic, ca fiind începutul unei pandemii, este cel puţin suspectă, în contextul în care dovezile ştiinţifice în sprijinul acestei hotărîri erau insuficiente.

Adunarea parlamentară (APCE), reunită în sesiune în perioada 25-29 ianuarie, urmează să includă tema pandemiei în programul său. Comisia Socială şi de sănătate a invitat în aceeaşi perioadă Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi companiile farmaceutice la o dezbatere cu uşile închise, a declarat parlamentarul german.

Va fi vorba de asemenea despre a afla cum şi pe ce baze ştiinţifice Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat că este vorba despre o pandemie, "cu scopul prevenirii altor alerte false", a declarat doctorul german.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.