..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 6 ianuarie 2010

Gripa de frontiera

o
Efectiv toate actele de comunicare despre simptomele gripei porcine contin “daca ati calatorit intr’o tara straina”... in rest, celelalte simptome sunt cele ale unei gripe normale.

Adica... atunci cand calatoresc intre craiova si iasi iar apoi tusesc nu sunt in pericol, insa daca de la giurgiu am trecut la ruse si tusesc... Pac ! Gipa porcina suspect sunt de.

Bag seama ca de fapt este o gripa de granita nu este porcina. Devii suspect cand treci granita, nu cand te afli in preajma unei crescatorii de porci. Este gripa de frontiera !

As fi spus ca este gripa de calatorie (curiozitate... porcii or fi calatori ?) – fiindca atunci cand calatoresti intri in categoria de risc... dar nu era suficient. Este obligatoriu sa fie calatorie in tara straina. Deci este gripa de strainatate !

Sau este gripa turistica – mai precis de turism international... ? Cred ca un studiu serios ar arata daca gripa se face doar la calatoriile cu avionul... oare au pus astia ceva nou in masinile de scanare ? Spala fotoliile din avioane cu un nou detergent? De ce nu au murit deja pe capete stewardesele ? Sau este o gripa care ajuta refacerea economiilor nationale prin mentinerea turistilor in propriile granite ? ...prin infricosare...

Deci ar fi de fapt:
- Gripa de granita / frontiera ?
- Gripa de tara straina ?
- Gripa de calatorie ?
- Gripa aviatica ?
- Gripa economica ?
o

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.