..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 13 ianuarie 2010

Teatru radiofonic - Piticii din padure

o
1. Fara Vant.

Intr’o padurice, erau... niste pitici.
Piticu’ galben era taaare cu nasu’ pe sus. Ca avea cunoscuti prin paduri straine. Si ca asa crescuse el. Uneori piticii cresc asa, cu nasu’ pe sus. Pen'ca se cred copaci ori altceva.

Si primind piticu’ galben unda verde de la piticii strainezi s’a apucat sa cumpere ograda pitcului portocaliu.
Si chiar daca piticul portocaliu avea in ograda lucruri despre care piticul galben nu stia exact la ce folosesc sau cum functioneaza... nu a stat pe ganduri. S’a apucat sa faca randuiala in rasadurile piticului portocaliu asa cum il invatasera piticii strainezi.
Doar ca... piticii strainezi erau pitici crescuti in alta clima. La ei cresteau alte... plante. Fiecare cu timpul ei de sadit, udat, inflorit.
Asa ca plantatia piticului portocaliu incepu sa dea rateuri sub bagheta galbena. Se stie dealtfel ca galbenul este o culoare mai rece decat portocaliul. Gradina portocalie nu mergea udata, sadita dupa regulile de peste mari si tari.
Toate legumele erau plouate. In afara de cateva, care fura imbracate in zeci de mii de euro. Desi celorlalte li se spunea ca... de la piata nu au mai venit bani.


2. Vant din Dreapta.

Asa ca piticul portocaliu, dupa o perioada de vacanta, se gandi sa isi refaca gradina. Si chema din fosta lui gradina cateva plante, care stia ca sunt ascultatoare, si se potrivesc cu felul lui de a fi, mai mult voluntar decat calculat.

Aceasta miscare provoca o mare crestere de morcovi in gradina piticului galben. La un moment dat insusi piticul galben purta o asemenea leguma. Ograda, livada si gradina i se depopulau in ritm periculos.

Legumele piticului portocaliu jubilau.


3. Vant din Stanga.

Asa ca piticul galben, impins de morcov se pune pe treaba. Il cauta din nou pe piticul portocaliu si il ameninta cu... amenintari. Si ii inmaneaza acestuia din urma morcovul pe care il plimbase pana atunci. In mod rapid, piticul portocaliu isi stranse gardul pe care il pusese pentru viitoarea lui ograda. Si se facu nevazut. Nu ca inainte ar fi fost prea vizibil, dar zicem nevazut pentru ca asa suna frumos in poveste.
Iar legumele ce erau in drumetie de la ograda galbena la noua ograda portocalie... facura infuzie de morcovi. Morcovi care acum nu mai erau necesari in gradina piticului galben.
Legumele piticului galben jubileaza.

...si au trait (ne)fericiti pana la adanci batraneti... (da, povestea este neterminata, dar greu de crezut ca ar mai aparea ceva interesant in ea. asa ca o oprim aici.)
o

2 comentarii:

  1. In mod umoristic as spune ca marele demnitar al gradinilor sosit cu vantul din dreapta, persoana resposabila si eficace, ar fi trebuit sa transforme legumele pitucului galben în zacusca.
    Acum nu ne mai ramâne decât sa asteptam.
    Sa se schimbe vântul….

    RăspundețiȘtergere
  2. partea neplacuta este ca unele legume chiar au sanse sa ajunga zacusca... insa in folosul nimanui.

    alta parte neplacut este ca o icra de om, un imbecil cretin, pe numele lui cornel raileanu... se va fi intorcand in birou si va trebui sa'i suportam iar prezenta nenorocita.

    parte buna nu exista.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.