..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 26 martie 2010

De birou

.
Intră senior manajeru’ de it de multinaţională in the bureau.
Dă noroc cu mine zâmbitor şi zice:
- Ce mai faci?
- Păi prost, ce pot sa fac?
(aici am minţit ce’i drept. Sau nu am mintit, m’am referit la situaţie obiectiv. Căci subiectiv vorbind, uluitor, dar mă simt supercalifragilistic)

A luat o mină de om jignit, şi nemulţumit că mă pun eu împotriva curentului, că ies din rând şi nu respect linia oficială. A plecat clătinând din cap a “nu, uite şi tu, cu tine nu se poate lucra”.

I’am trimis mail.

Buna ziua,

adica ma pregatesc sa fac parastasul de 6 luni pentru tata;

ma pregatesc sa pierd vreo 7 milioane din salariu;

nu am acte pe casa, nu am bani sa impiedic casa sa se prabuseasca;

si ti se pare anormal sa'ti zic ca fac prost?

Acu’... mă aştept să vină cu d’alea de trei lei de care aud zilnic de la el “da, dar ştii, trebuie să fii profesionist, să laşi problemele deoparte în relaţia cu colegii”, ”da, dar ştii, trebuie să fii pozitiv, ăsta este cel mai bun lucru pe care îl poţi face, şi te asigur că ai tot suportul meu” (în timp ce caută useri nemultumiţi de faptul că le’am spus că’s agramaţi ca să îmi facă dosărel de penalizări si scăderi salariale).

Şi dacă vine cu d’astea... să mă bată alizeu’ dacă nu îi răspund:
- Auzi mă pinguin? Da’ ţie îţi filează rău o lampă! Zău!
.

7 comentarii:

  1. rupe-i fashu. si spune-i daca-i prost sa stea dracu acas ca n-are moaca de manajer. si nici stofa. idiotii si indoctrinatii dracu'

    RăspundețiȘtergere
  2. :))

    da, il intep constant.

    partea duda e ca toti sunt asa. si aci, si la alte multinationale un' am mai vorbit cu cunoscuti.

    asa ca unde ajung? singur pe lume, descult de hector malot?

    de cateva zile imi fac curaj sa ma apuc din nou pe cont propriu. un catering ar fi cel mai nimerit. inca sunt bucatar priceput, desi n'am mai profesat de multisor. doar ca galustile astea de pinguini de azi dureaza pana le convingi sa manance mancare serioasa, nu scovergi la (si din) plastic. ca mai vedem.tot transmutatu' ajuns la bucuresti considera ca a apgradat si acu' are ifose de mancator de uscaturi. in fine.

    tipu' azi a scapat. si'a cerut scuze inainte ca totusi sa tranteasca o juma' de duda. si pe mail. asa ca daca ii raspundeam, pierdeam si amuzamentul reactiei lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. rofl. daca faci ciorbe catering hai in bv. noi ducem lipsa groaznica de mancare buna si decent pretuita, la cutie pentru indienii de birou

    RăspundețiȘtergere
  4. la sectorul ciorbe am intrat mai putin. dar sunt convins ca ma descurc onorabil.

    in ultima bucatarie pe care am detinut'o (in piata romana, langa politie, la aquarium, cu... aproape 10 ani in urma) am facut ravagii printre angajatii firmelor din preajma cu: mazare, varza calita, fasole batuta... si alte cateva inventii create intuitiv pe care nici nu stiam cum sa le botez (orice mancare, oricat de simpla, poate avea cateva secrete care sa o diferentieze).

    incepusem sa am probleme cu cei din tura a doua care vroiau neaparat ceea ce mancasera cei de dimineata! iar eu nu mai aveam, pen'ca faceam doar asa, ca fapt divers pe langa ocupatia de baza fast-food. venea cate unul si imi zicea "adica nu mi'ai pastrat tocmai mie"... toti erau tocmai ei... :D

    iar in bucataria de la casa doina, in tinereti eram the master pe (in ordine): sufle'uri, decoruri, chestii rapide la tigaie: ficatei, ciuperci haiducesti, paste de nu-stiu-cate feluri (chiar aveam dificultati serioase in a retine diferentele intre milaneze, napolitane, bologneze...); sau mai putin rapide pe partea cealalata la carnuri: gratarul (cu tot ce se putea face pe el); apoi snitele, cordon bleu, pui kievskaia, dezosari, transari...

    poate ca decorurile / garnitura par ceva simplu. dar sa le poti face a.i. sa'si pastreze (intensifice) culoarea naturala, fiecare leguma sa'si pastreze individualitatea gustului si mirosului in interiorul combinatiei... (asta fiind exact diferenta de baza a bucatariei franceze moderne versus bucataria franceza veche); sa poti combina j'de legume a.i. sa creeze un colorit armonios, in timp ce si gustul ramane armonios, si apoi astfel incat sa poata fi asortate (coloristic si gust) si cu preparatele carora le sunt destinate... presupune ceva competente! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum bre?! Care nu te mai 'ntelege dom' derector care este el cel mai bun la suflet care ajuta petoti oamenii care este?
    Omu' de la Brasov te'a instigat la nesupunere multicorporatista, vrea sa ramai, cum s'ar zice, respectiv, efectiv un neintegrat. Ai-fi ca un hamster care se izbeste cu capu' de perete in timp ce toti ceilalalti stie ce are de facut.
    Io zic ca prin atitudinea ta ai dat dovada de lipsa de respect fata de almost "parintele" tau care ar fi putut sa te invete cum sa fii fericit. Care te'ar fi rupt de teluric si te'ar fi invatat sa hraneste si gura ta cu lumina din turbina. Care te'ar fi bagat in marea famelie de multicorporatie care vrea binele tuturora celor care este fericiti si mandri cum ca apartin de care sunt in ea.

    Inchei cu traditionalu': "Te rog sa iti vezi locul companie si sa iti reevaluezi atitudinea!"

    RăspundețiȘtergere
  6. mda. cre' ca voi... make an impactful response in a very proactive manner. (http://www.hallmark.com/ECardWeb/ECV.jsp?a=EG3626411263406M40506097Y&product_id=)

    RăspundețiȘtergere
  7. Iezagt!
    =)) foarte tare si potrivita la voi!

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.