..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 15 august 2009

ISO scartaie si partaie


Deunazi aflam ca o regula de baza a sistemului ISO este aducerea individului la stare de surub usor si rapid inlocuibil. Cu ajutorul procedurilor.
Adica: oricine poate fi inlocuit rapid, fara spasme din partea organizatiei. Orice tatarlica nou-venit primeste teancul de proceduri si in 24 de ore este full operational pe noul job.
In teorie totul functioneaza excelent.
Nu mai este nevoie de indivizi cu pregatire, nu mai este nevoie de indivizi care sa gandeasca… deci pitpalacii angajati pot fi de calitate cat mai proasta pentru a fi platiti cat mai putin. Iar daca nu mai este necesara decat o corelare vaga a aptitudinilor cu cerintele jobului, la angajare sunt urmarite in forta alte aptitudini gen capacitatea de inregimentare in turma fara cracnire.

Insa. D’aia imi dezvoltasem io o marota cu logica de pe la 22 de anisori. Ca logica ie buna pentru obiecte. Nu insa si pentru chestiile care au viata. Deloc pentru oameni. Eliade si Osho au argumente bine scrise pentru chestia asta.
ISO este legitimat logic. Ti’l povesteste careva, il explici cuiva si da, este logic, trebuie sa mearga. Trebuia sa mearga… numai ca este vorba de oameni la mijloc. Si na sorpriza – ca nu merge! Scartaie. Si daca te uiti mai atent chiar si partaie, pentru ca pute rau de tot la nivel de utilitate sociala, la nivel de pretinsa evolutie a civilizatiei umane.

Dar nu conteaza. Ii dam inainte. Ca se zvoneste ca ISO aduce Banul. Asta’i Tot ce conteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.