..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 10 august 2009

Virusi


Pentru ca saptamana trecuta am gasit a doua oara un desteptatel de virus care restrictiona accesul la task manager si la registri pentru a se proteja de alti desteptatei ca mine care ar fi incercat prin aceste metode marsave sa’l capaceasca.
Si pentru ca saptamana trecuta am cautat de doua ori fara succes pe net unde se afla politica de grup prin care recapat accesul la acele unelte.
Prima data cand ma confruntasem cu asta (cu vre’un an in urma banuiesc) gasisem blogul unui indian inventiv care pusese informatiile necesare. De data asta le pun si eu pe blog. Nu pentru uzul mondial, scuze, n’am rabdare sa le pun explicite, ci pentru ca sa nu mai caut data viitoare cateva ore pe net.

Group policy: User Configuration, Administrative Templates, and System, and then: Prevent access to registry editing tools.
When you use Group Policy to configure these options, you create a DisableRegistryTools DWORD entry in the following registry subkey:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Registry:
Hive: HKEY_CURRENT_USER
Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Name: DisableTaskMgr
Type: REG_DWORD
Value: 1=Enablethis key, that is DISABLE TaskManager
Value: 0=Disablethis key, that is Don't Disable, Enable TaskManager

Group policy: User Configuration / Administrative Templates / System / Ctrl+Alt+Delete / Remove Task Manager / Remove Task Manager
Surse:
http://support.microsoft.com/kb/831787
http://www.windowsnetworking.com/kbase/WindowsTips/WindowsXP/UserTips/Customization/EnableDisableTaskManagerinWindowsXPHomePro.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.