..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 2 iulie 2009

bidimensionali

...si's unii ce gandesc bidimensional...

5 comentarii:

  1. adica mult si prost? ca is doua directii diferite :))

    RăspundețiȘtergere
  2. si doua dimensiuni relativ acceptabile ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. mult si prost de fapt este mult, prost si degeaba! - iar asta e gandirea tridimensionala, poate (cu valori pozitive si negative).

    revenind insa, bidimensionalii au insa alte axe. materiale ambele. axa fer'oasa si cea lemn'oasa. (de la cosoru' lu' moceaceanu citire...)

    RăspundețiȘtergere
  4. intre postarea initiala si primul comentariu ma distram cu comparatia geometrica intre sistemele bi si tri dimensionale.
    mai intai mi'a trecut prin minte ca un sistem tridimensional poate avea orice orientare - deoarece directia si sensul sunt la latitudinea conventiilor. imi placea in clasele mici cand profesoara de matematica ne anunta iar "facem o conventie si cutare devine / simbolizeaza / tine loc de... cutare". era ca o joaca cu lumea. erau reductii cu rol de usurare a intelegerii relationarilor.
    astfel incat un sistem tridimensional poate obtine orice orientare, orice directie, sens si origine. totul tine de conventii. iar conventiile in timp ajung uneori sa devina convingeri. se uita istoria. se uita ca omul a ales un element potential arbitrar pentru a desemna o realitate.
    revenind la bidimensional. si bidimensionalul se poate roti. insa rotirea lui este limitata. limitata la planul in care exista. isi poate schimba orientarea, insa ramane lipit pe acelasi decor / carton vopsit.
    -----------------
    apoi, dupa cateva replici sugubete jocul cu axele venea ca urmare simpla, logica, greoaie, lenta. nu mai avea nimic din farmecul initial de inflorire, de pirueta cu triplu-axel si plici... care exista inainte.

    RăspundețiȘtergere
  5. :)):)) Extrem de savuroase atat postul cat si comentariile

    Loved it :)

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.