..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 26 aprilie 2008

(old blog) azi, conferinta microsoft "sa vedem daca-l putem face sa mearga!"

Entry for December 14, 2006

mers la lansare microsoft vista. si exchange server 2007.

arata mai bine vista decat xp, n-au zis de cerintele de hard, iar pana la proba contrarie e mmuuult mai "inteligent".

firesc, lasam deoparte amanuntele "tehnice" si postam vorbele funny si "criticele".

laudandu-se cu "noile noutati" ni se spune ca au schimbat o multime de drepturi pe userul simplu, printre altele "n-am dat drepturi pe schimbarea timpului ce-i drept, deoarece e critic, dar se poate schimba time zone". (in XP userul simplu nu are drept de schimbarea orei) ... uf! mare schimbare! - chiar merita amintita!

printre vorbe si imagini, hopa, ia si cu demonstratia. ca uite ce face! primu' tip care se apuca de demostratii are probleme cu microfonu' de la gat, asa ca tre' sa tina altu'n mana. si sa butoneze muuult mai incet... butoanele. greu sa ne prindem ce vrea sa faca. fin'ca face dar nu zice decat ca "ma duc aici, dau click pe..." - de unde e greu de inteles ideea generala! totusi ce urmareste, greu sa aflam. avea o plimbare bezmetica a cursorului pe ecran (o manie de a zburda cu cursorul de nedescris!) iar atentia iti era captata involuntar de miscarea brusca si rapida de pe ecran, incat vorbele treceau in plan secund. oricum, pana sa ne prindem ce vrea sa faca, auzim: "SA VEDEM DACA-L PUTEM FACE SA MEARGA". firesc, n-au putut.

s-a trecut mai departe, cu un limbaj pasaresc de engleza de balta "implementat" direct in romana, astfel incat avem de la exprimari usor dubioase la penibilitati groaznice "AM SUPORTAT DEPARTAMENTUL DE VANZARI". la fraza asta m-am gandit ca a avut altercatii cu intreg departamentul, ce i-o fi facut ala? dar mi-am revenit. in it, in engl noi facem "support". de-aici tragem concluzia ca noi ii suportam pe toti. NOI, PSIHOLOGU' SI FAMILIA. :)

mai vorbeste unu' mai vine altu' sa faca demonstratii. si merg! eh. pana la un punct. caci asa cum a zis si omu' (altul): "ERA IMPOSIBIL SA-MI MEARGA TOTUL CAP-COADA!" si pleaca totusi multumit. cateva i-au mers!

azi am avut de-a face cu coliva de pe bomboana si nu invers. la final vorbeste o tanti de la lenovo (pt cine nu stie, astia sunt ibm undercover). de la tantzuca aia aflam ca ei vand DESKTOAPE nu desktopuri, plus alte cateva similare chestii sugubete - din pacate eram prea obosit dupa 5 -6 ore de turuiala despre computere ca sa mai notez toate minunile.

insa cea mai distractiva treaba a respectivei tanti a fost sloganul lenovo. des rostit. de ea. "new world new thinking". nimic rau. numa' ca a trebuit sa-l caut scris pe undeva ca sa-mi dau seama cum e treaba... nu de alta da' tipa il pronunta pe thinking cu s curat (la inceputul cuvantului) - incat auzeai ca e vorba de o noua scufundare! sau chiuveta! (sinching)

au fost 7 -8 vorbitori. doar doi vorbeau ca oamenii normali. unul vorbea in stil reclama americana pentru prosti "sunteti gata pentru o noua zi? ce zi frumoasa!" - pe dracu - era -1 grad afara, fara soare... iar ceilalti patru se exprimau foarte graitor cu pauze si aaa-uri. atat de graitor incat rostul cuvintelor pierdute razlet printre ele isi pierdeau orice semnificatie. de toata stima. adica ai de tinut o prezentare la eveniment microsoft si nu ai text prelucrat? - zic mai ales de cei din partea sponsorilor, care au avut cateva minute (10, poate 15) alocate pentru o "usoara" reclama numita prezentare. de remarcat mai ales pustiul venit de la hp - a reusit la un moment dat sa transforme emisiile vocale intr-un marait variat, de unde mai rasarea catea un cuvant "astea" (in ruptul capului n-ar fi zis "acestea"), in felul asta comentand cu succes cateva silde-uri. cu repetitii dureros de insistente si fraze ca: "securitatea e pe primul loc, fiindca aaa nu vrem sa aaaaa intre cineva si aaaa un haker de exemplu aaaa si aaa sa nu aaaa .... isi faca treaba!" (corect - daca tot a intrat, hackeru' trebuie sa isi poata face si treaba!)

deci, aaa microsoft in romania aaaa a mers. aaa, pe alocuri. aaa, prost.

Un comentariu:

  1. Excelent postul! Sper sa mai ai si alte relatari la fel de distractive. Sa mai radem putin de prostia costumelor ;))

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.