..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 26 aprilie 2008

(old blog) sambata trecuta a trecut

Entry for August 03, 2006

Ultimile ore in romana.… e superb. Desi casa e in haos, pe jumate goala, de-afara intra prin geamurile mari o sambata superba, aer, soare, liniste… o liniste pe care o desfiintez cu muzica data la maxim…verdi. si nu reusesc sa simt destul placerea zilei. De undeva din background umbreste o sabie a lui damocles cu amenintarea sfarsitului… incer sa evit sa dau atentie durerii de a pleca de aici si e greu. Vreau sa ma bucur de aceste ultime ore!!!

Ma relaxez cu o shaorma in brate (din cara am mancat pana la refuz) si admir aerul. Din moment in moment trebuie sa apara un prieten… si sa incepem caratul mobilei. E greu sa spun ce inseamna sa traiesti in piata romana fara sa fiu acuzat de snobism… trebuie sa simti locul ca sa intelegi… un amic din giurgiu a venit saptamana asta sa mai petreaca aici cateva, ultime, ore. A avut o matusa care a locuit pe strada asta si stie…

In romanele din perioada interbelica apare o imagine Athene-ului Palace: distinsa, calma, stilata… asta e piata romana pe care o cunosc eu.

Sunt si aici vreo doua familii de tigani… dar chiar si ei se poarta respectuos… si poate ca nu pot sa-ti spuna care e shusta cu Modigliani dar in mod sigur ei stiu ca Beethoven si Picasso au avut meserii diferite… In alte parti din bucuresti diferenta asta nu o fac multi oameni de rand.

E o curatenie in aer care iti intra in suflet.

...si totusi ma mut! - iata un efect retoric pt analiza unui atotprezent :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.