..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 26 aprilie 2008

(old blog) snspa

Entry for May 05, 2007

astazi, cursul de franceza.

sa mai spun ca e o batjocura?

noroc ca am avut legaturi destul de stranse cu franceza, ca altfel nu intelegeam nimic din el.

cuvintele noi sunt de regula expresii (dar trebuia sa sti din alta parte acest lucru, fin'ca ei nu spun)... si sunt explicate prin alte expresii la fel de rar folosite... incat cine a stiut va sti, cine nu - nu!

sunt date pe coloane sinonime, alteori antonime. numai ca niciodata coloana 1 nu corespunde ca numar de elemente cu coloana 2!!!! cred ca prin metempsihoza tre' sa afli care cu care "se pupa".

in acelasi stil ca mai sus sunt dati termeni francezi canadieni, africani. tot pe ghicite.

avem si teste pentru autocorectare pe CD. foaaarte bune. pe dracu! 10 % sunt subiective. de exemplu: "george .... la stadion". ei bine desi eu pot spune ca george este/mananca/fute timpu' la stadion - corect este doar george merge (!) la stadion.

mai avem in aceleasi teste intrebari corelate cu un text. unde uneori sensul intrebarii este cam razant cu informatia din text (tangential e un cuvant mare, fin'ca tangeta atinge totusi intr-un punct...). iar raspunsul corect este unul care, firesc, tine de alte chestii decat cele din text, cum ar fi, asocieri mentale, presupuneri, dorinte sexuale nesatisfacute. eh, aici mi se pare chiar firesc sa dau cu insistenta celalalt raspuns decat imbecila care a defecat aceste materiale.... si chiar ma simt bine ca e asa! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.